Afscheid tijdens Nieuwjaars concert

Tijdens ons Nieuwjaarsconcert in Het Bornhof te Zutphen hebben wij op 18 januari  2023, in haar woonplaats!, afscheid genomen van Wil Wissels. De voorzitter bedankte haar voor haar bijna 20 jarig lidmaatschap, op klarinet, en haar bestuursfunctie gedurende 11 jaar. Hij wenste haar nog vele goede en gezonde jaren toe en overhandigde een boeket bloemen. De leden kregen in de pauze de gelegenheid om haar persoonlijk te bedanken en 'afscheid' te nemen.

Het was wederom een fijn optreden in het Bornhof en onze 'kontaktpersoon' Ilonka van de Velde nodigde ons weer uit voor een optreden in 2024.

Kerstconcerten de Klaarbeek-Epe en de Speulbrink-Vaassen

Op woensdagmiddag 14 dec. en maandagmiddag 19 dec. 2022 konden de bewoners van Viattence Woonzorg in de locaties Epe en Vaassen genieten van prachtige kerstmuziek en meezingen met de bekende kerstliederen. De daarbij verstrekte teksten waren voor de vele bewoners welkom. Ook het korte kerstverhaal van de lady-speaker en tevens altsaxofoniste, Marie-José Holtslag, werd gewaardeerd. O.l.v. dirigent Willy Beudel werden vele mooie Kerst composities vertolkt zoals o.a. Sleepers Wake, A Christmas Suite, Cantique de Noël, Hallelujah Chorus, All Bells in Paradise en A Merry Christmas. De kerstconcerten werden afgesloten door het gezamenlijk meezingen van het Ere Zij God.

Bestuur

Sinds medio maart 2022 is het bestuur weer voltallig! Van links naar rechts:

Henk van der Molen - AB lid, Kees van Kolmeschate Secretaris - DB lid, Theo W. Roelofs Voorzitter - DB lid, Lammert Hissink Penningmeester - DB lid en Wilma Roetgerink Bibliothecaris - AB lid.

n op vrijdagmiddag 1 juli gaven wij een prachtig concert tijdens de kermis in Terwolde.

Voorzitter Riet Schut neemt afscheid en wordt bedankt.

Na een periode van 6 jaar  heeft voorzitter Riet Schut besloten te stoppen met het voorzitterschap.

De voorzitter, Theo W. Roelofs, heeft haar bedankt voor o.a. de vele bestuurlijke werkzaamheden die zij in de afgelopen jaren heeft vervuld. Als dank werd haar een fleurige 'herfst chrysant' in een passende rieten mand overhandigd. 

 

Afscheid Hans Kraxner

Met veel plezier heeft Hans zich jarenlang ingezet voor ons orkest. In de periode van 2003-2013 was hij onze dirigent . Naast het dirigeren was hij een fijne muzikant  die vervolgens bij ons zijn plaats innam op de bariton. Ook dirigeerde hij meerdere orkesten in de regio Vorden en was tevens als muzikant verbonden aan nog een muziekvereniging. Wij wensen Hans  vele goede en fijne jaren toe. Als dank overhandigde de voorzitter enkel mooie Oostenrijkse Veltliner wijnen.

Kerstconcert 2021, helaas vervallen.

Zorggroep Apeldoorn heeft ons wederom gevraagd voor het jaarlijkse kerstconcert in het Verpleeg- en zorgcentrum Het Zonnehuis in Beekbergen. Op vrijdagmiddag 17 december verzorgen wij het concert met o.a. bekende kerstliederen, waarbij uit de te verstrekken kerstliturgie kan worden meegezongen. Afgewisseld met bekende populaire muziek vanuit het verleden, hetgeen altijd heel gewaardeerd wordt door de bewoners. Onze muzikanten kijken uit naar mogelijk het enige optreden in dit jaar.

 

IN MEMORIAM

Mannes Roeterdink overleden

Mans speelde met heel veel plezier de Alt Sax, samen met zijn vrouw Wilma op dwarsfluit, bij diverse verenigingen. Muziek was zijn lust en zijn leven. Hij zei altijd "als ik geen muziek meer kan maken hoeft het van mij niet meer ". Toen hij in de zomer van 2020 hoorde dat de behandelingen niet meer aansloegen ging hij erg snel achteruit en overleed op 3 oktober 2020 op 73 jarige leeftijd. Wij blijven hem herinneren als een man die met heel veel passie bij onze vereniging gespeeld heeft.

"Het is fijn om zelf te beslissen

Wanneer je het leven kunt uitblazen

Als je niet meer beter wordt

En de dag je tegen gaat staan

Wordt het tijd om te gaan"

 Mans

 

Herman Rijks overleden.

Op 10 juni 2020 is Herman Rijks overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Op 18 september 2019 hebben wij zijn afscheid van ons orkest nog feestelijk kunnen vieren tijdens onze wekelijkse repetitie. Toen bedankte Herman het orkest waar hij zolang met plezier heeft  gemusiceerd. Herman,  91 jaar, was het oudste lid  en daarnaast ook 31 jaar lid van het seniorenorkest, een record! 

Elke woensdagmiddag was Herman, nooit opvallend maar wel altijd zichtbaar met plezier aanwezig. Wij verliezen in Herman een trouw en gewaardeerd lid en zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn inzet en bijdragen in al die jaren.

Nieuwjaarsconcert in Brinkhoven  en De Klaarbeek 

Op woensdagmiddag 8 januari 2020 werd voor de bewoners van Brinkhoven te Heerde en op woensdagmiddag 15 januari voor de bewoners van De Klaarbeek te Epe het jaar 2020 muzikaal feestelijk geopend. Er werd genoten door de vele aanwezigen van de  2 bruisende optredens. Onder leiding van dirigent Willyt Beudel  werden o.a. gespeeld: Wiener Melange, Straus & Co, Florentiner mars,  Het Dorp en Simon & Garfunkel. Afgesloten werd natuurlijk met de Radetzky mars. De activiteiten begeleidsters, mevr. Thea van Ark  van Brinkhoven en mevr. Annette Bouwman van De Klaarbeek, waren zeer content over ons optreden hetgeen werd ondersteund door een daverend applaus van de aanwezigen.

Wij wisten toen niet dat vanaf maart, als gevolg van het Corona virus, al onze muzikale optredens tot op heden niet meer kunnen plaats vinden!

Hanzeheerd Brinkhoven Heerde

De Klaarbeek Epe

Muzikale bijdrage aan de gasten van Rode Kruis in Lemele.

.Op zondagmiddag 10 nov. hebben wij mogen bijdragen aan de feestvreugde van de gasten van het Rode Kruis, afdeling Voorst. Het feest werd gevierd op de prachtige Imminkhoeve te Lemele

gelegen aan de voet van de Lemelerberg. Gastdirigent deze middag was  Romano Mediati, die met zichtbaar genoegen ons orkest liet klinken. 

De uitnodiging om op woensdagmiddag 16 okt. een muzikale middag te verzorgen  in De Beekwal werd dankbaar aangenomen.

6e Betuws Muziekfestival  op 3 oktober 2019  in Beusichem

Op 3 oktober 2019 namen wij deel aan het 6e Betuwse Seniorenfestival te Beusichem. De voorzitter van de organisator, Regionaal Senioren Orkest "Luctor et Emergo", was verheugd met het feit dat "De Vriendenkring" als één van de oudste Seniorenorkesten in Nederland voor de eerste keer deel nam aan het festival. De dag stond in het teken van "Gemoedelijkheid en Harmonie" en het versterken en leggen van onderlinge contacten.

Foto reportage op onze OVER ONS-FOTOBOEK pagina.

Afscheid Herman Rijks

Vergezeld door zijn familie heeft Herman Rijks zijn afscheid van ons orkest feestelijk gevierd tijdens onze wekelijkse repetitie op woensdag 18 september. Herman dankte het orkest waar hij zolang met plezier heeft gemusiceerd. Op z'n 5e jaar werd hij lid van een harmonieorkest en is nu met bijna 91 jaar! het oudste lid van ons seniorenorkest en daarnaast ook 31 jaar lid van het seniorenorkest, ook een record! Herman hangt zijn trompet nog niet aan de wilgen maar hoopt bij zijn vereniging in de buurt nog een poosje te blijven spelen. Voorzitter Riet Schut bedankte Herman voor zijn jarenlange enthousiasme en trouwe bijdrage aan ons orkest. Met het 'Lang zal hij leven", een mooi boeket bloemen en cake bij de koffie was het een heel gezellige middag.

Heerde, zaterdag 15 juni Culturele Markt en Hessendag.

Gekleed in onze 'zomerse outfit' op de sfeervolle Culturele Markt en Hessendag brachten wij muzikale nummers ten gehoor. Ons nieuwe lid speelde mee en spontaan meldde zich een 2e nieuw lid aan. De aanwezige tafel met hierop enkele instrumenten en informatie over 'De Vriendenkring' zorgde voor een extra input voor geïnteresseerde muzikanten.

Wij herdenken  -  Theo Bouwmeester

Elke woensdag, nooit opvallend, met duidelijk hoorbaar en zichtbaar plezier aanwezig.

Zaterdag 20 juli mochten wij zijn begrafenis mede muzikaal begeleiden in samenwerking met Muziekvereniging Klarenbeek. Wij verliezen in Theo een trouw en gewaardeerd lid.

Theo was lid van ons orkest sinds maart 2004

 

Perspublicatie juni 2019

 

Optreden in de Rhederhof woensdag 8 mei 2019

 

Persbericht Regio Bode 2018                                   Welkom bij onze harmonie

 

Heel gezellig                                               April 2019: Corsages voor de dames en de muzikale                                                                                          stropdas voor de heren.

 

Ons vernieuwde verenigings 'bord'