Dirigent

Willy Beudel

Dirigent van het Senioren Orkest “De Vriendschap”.        

Mijn muzikale avontuur begon op zeer jonge leeftijd toen ik thuis regelmatig met de blaasmuziek werd geconfronteerd. Mijn vader bespeelde diverse instrumenten en spoorde mij  aan om dit toch ook maar eens te proberen.

 

Op 7 jarige leeftijd stapte ik enthousiast binnen bij de harmonie in Oud-Zevenaar, waar ik ruim      22 jaar lid ben geweest, met het verzoek om slagwerker te worden. Tot mijn grote schrik was alles echter al geregeld. De klarinet was al uitgepakt en ik kreeg mijn eerste les. Het bleek een succes en via de muziekschool behaalde ik mijn diploma’s A t/m D. In de tussentijd begon mijn interesse voor andere instrumenten ook steeds meer te groeien waardoor ik naast klarinet tevens saxofoon en koper ging bespelen.

 

Ook het dirigeren leek me wel wat en gaandeweg ben ik begonnen met het leiden van enkele leerlingen ensembles. Hierna volgde al spoedig (op zestienjarige leeftijd) mijn eerste blaasorkest en werd het tijd om eens wat lessen op het gebied van het dirigeren te gaan volgen.

 

Op advies van mijn toenmalige docent en dirigent de heer Schierboom ben ik in 1986 begonnen aan een deeltijd opleiding voor dirigenten te Utrecht. Hier heb ik naast de algemene vakken zeer boeiende directie lessen gevolgd bij o.a. de heren Fokkema en van Loo sr. In 1990 resulteerde dit in het behalen van het diploma Hafabra-directie

Vanaf die tijd ging de ontwikkeling heel snel en sinds 1995 ben ik full time werkzaam als dirigent.

 

Voor dirigenten is het erg belangrijk om je zelf steeds weer te blijven ontwikkelen en regelmatig in de spiegel te kijken. Enkele malen per jaar volg ik daarom ook kort lopende cursussen om goed bij te blijven in de hedendaagse blaasmuziek die zeer veelzijdig is. Vooral de praktijklessen van bekende dirigenten en de contacten met collega dirigenten geven mij altijd weer enorm veel inspiratie.

 

Sinds 2013 dirigeer ik Seniorenorkest De Vriendenkring met veel plezier en momenteel nog drie orkesten in met name de regio de Liemers. Daar naast geef ik les op klarinet en saxofoon.

 

Mochten er uurtjes overblijven dan ben ik graag met mijn handen bezig, tuinieren, vissen en ook klussen vind ik heerlijk: “Even lekker wat anders doen”.